Δευτέρα, 22 07 2024

Νέα – Ανακοινώσεις

Πραγματοποίηση των πρώτων Διαστοματικών Θολοπλαστικών EsophyX στην Κύπρο

Πραγματοποίηση των πρώτων Διαστοματικών Θολοπλαστικών EsophyX στην Κύπρο!

Στις 25 Φεβρουαρίου έγιναν με απόλυτη επιτυχία τα δύο πρώτα περιστατικά διαστοματικής θολοπλαστικής χωρίς χειρουργική τομή στην Κύπρο.
Οι επεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν στο ‘Απολλώνειο’ ιδιωτικό νοσοκομείο της Λευκωσίας από τον Δρ Χρίστο Κουνούδη (Χειρουργό) και τον Δρ Γιώργο Ποταμίτη (Γαστρεντερολόγο και πρόεδρο του Ιατρικού συμβουλίου Κύπρου).

Στις επεμβάσεις, στις οποίες υποβλήθηκαν ένας άνδρας 53 ετών και μία γυναίκα 49 ετών που έπασχαν από χρόνια και ανθεκτική στη θεραπεία γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, χρησιμοποιήθηκαν οι καινούργιες συσκευές EsophyX 2. Οι επεμβάσεις στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία και οι ασθενείς έχουν ομαλή μετεγχειρητική πορεία.

Οι δύο ιατροί, άκρως ικανοποιημένοι από τις επεμβάσεις και την πορεία των ασθενών, άνοιξαν και για την Κύπρο την ‘πύλη’ των επεμβάσεων χωρίς χειρουργική τομή! Η διαστοματική θολοπλαστική χωρίς χειρουργική τομή λύνει αναίμακτα, αποτελεσματικά και χωρίς ουλή το πρόβλημα της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης (ΓΟΠΝ) από το οποίο πάσχουν χιλιάδες ασθενείς.