Τρίτη, 31 01 2023
Slide item 2
Slide item 3
Slide item 3


Καλώς Ήλθατε στην ιστοσελίδα του Χρίστου Κουνούδη


    

unnamedΗ ραγδαία προόδος της τεχνολογίας και η μεγάλη εξάπλωση του internet δίνουν σε όλους μας πλέον την δυνατότητα να ενημερωνόμαστε άμεσα για τις ιατρικές εξελίξεις αλλά και να αντλούμε κάθε είδους πληροφορίες που έχουν σχέση με την υγεία μας.

Σκοπός της ιστοσελίδας αυτής είναι η άμεση επικοινωνία με τους ασθενείς, τους συναδέλφους κάθε ειδικότητας όσο και με το ευρύ κοινό. Επίσης φιλοδοξεί να ενημερώσει αντικειμενικά κάθε ενδιαφερόμενο για τις χειρουργικές παθήσεις και την αντιμετώπιση τους, κλασσική ή μοντέρνα. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις σύγχρονες ιατρικές τεχνικές της ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής στις οποίες εμείς οι χειρουργοί του εικοστού πρώτου αιώνα έχουμε εκπαιδευτεί και εφαρμόζουμε.

Με την συνεχή ενημέρωση και εκπαίδευση στις νέες τεχνολογίες, με την εποικοδομητική συζήτηση και ανταλλαγή των επιστημονικών μας εμπειριών και κυρίως με σεβασμό και αφοσίωση προς τον άνθρωπο – ασθενή θέλω να συμβάλω και εγώ στην βελτίωση της ποιότητας της υγείας στην πατρίδα μας.

     
 

 .
 Επικοινωνία


 
 

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα παρακάτω τηλέφωνα και στο e-mail ή να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας και την ερώτηση σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας.

  phone 46 16      Σταθερό: 2106837052
  phone 4 16    Κινητό: 6977684747
  clinic 16 1    Κλινική: 2105799090,2105799000
      e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  Υποβολή φόρμας επικοινωνίας
 
   

 

 

Αιμορροϊδεκτομή

Η αιμορροϊδοπάθεια ή πιο απλά αιμορροϊδες, είναι μια πολύ συχνή πάθηση γνωστή από την αρχαιότητα. Ταλαιπωρεί ένα μεγάλο και ενεργό μέρος του πληθυσμού, λόγω αφ’ ενός του πόνου, των ενοχλήσεων και της απώλειας αίματος, και αφ’ ετέρου της δυσκολίας με την οποία οι ασθενείς ζητούν ιατρική συμβουλή. Κατά κανόνα νιώθουν άβολα με την συγκεκριμένη πάθηση, το πρόβλημα επιδεινώνεται και καταλήγουν στο γιατρό όταν τα ενοχλήματα είναι σοβαρά και η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.
Ο αιμορροϊδικός ιστός είναι ένα φυσιολογικό ανατομικό στοιχείο της περιοχής του πρωκτού, που αποτελείται από μικρά αιμοφόρα αγγεία τα οποία λειτουργούν ως αγγειακά μαξιλάρια και συμβάλουν στην προστασία του πρωκτικού σωλήνα και στον έλεγχο των κενώσεων. Η πάθηση, δηλαδή η αιμορροϊδοπάθεια, δημιουργείται όταν οι αιμορροϊδες διογκώνονται και προπίπτουν λόγω της χαλάρωσης των ιστών που τις συγκρατούν. Οι αιμορροϊδες διακρίνονται σε εξωτερικές και εσωτερικές. Οι εσωτερικές συμπτωματικές αιμορροϊδες έχουν 4 βαθμούς βαρύτητας ανάλογα με το στάδιο εξέλιξης που βρίσκονται.
Οι καταστάσεις που ευθύνονται για την εμφάνιση της νόσου είναι κυρίως η δυσκοιλιότητα και ο σύγχρονος τρόπος διαβίωσης με καθιστική ζωή, ελαττωμένη άσκηση και διατροφή χωρίς πολλές φυτικές ίνες. Η μεγάλη διάρκεια και ή έντονη προσπάθεια της αφόδευσης επιβαρύνουν την κατάσταση και αυξάνουν την συχνότητα εμφάνισης των αιμορροϊδων.
Η αιμορροϊδοπάθεια εκδηλώνεται κυρίως με αιμορραγία, πόνο και διόγκωση στη περιοχή του πρωκτού. Τοπική ενόχληση με κνησμό και αίσθημα ατελούς αφόδευσης και έκκριση βλέννης είναι επίσης εκδηλώσεις της νόσου. Η διάγνωση της πρέπει να γίνει από ειδικό γιατρό με κλινική εξέταση. Η εμφάνιση αίματος στα κόπρανα πρέπει να ελέγχεται πάντοτε με κολονοσκόπηση, για να αποκλειστεί η συνύπαρξη καρκίνου του παχέως εντέρου. Η απόδοση της εμφάνισης του αίματος αποκλειστικά στις αιμορροϊδες μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά και ανεπανόρθωτα σφάλματα.
Πρώτο βήμα στην αντιμετώπιση της αιμορροϊδοπάθειας είναι η καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας, με αύξηση των φυτικών ινών και του νερού στη διατροφή. Η ελάττωση του χρόνου παραμονής στη λεκάνη της τουαλέτας μπορεί επίσης να βοηθήσει. Για την χειρουργική θεραπεία των αιμορροϊδων έχουν αναπτυχθεί πολλές τεχνικές, από την απλή διαστολή του πρωκτού (τεχνική Lord η οποία έχει εγκαταλειφθεί), την σκληροθεραπεία (επίσης δεν χρησιμοποιείται), την τοποθέτηση ελαστικών δακτυλίων (τεχνική κατάλληλη για μικρούς αιμορροϊδικούς όζους) μέχρι τις αμιγώς χειρουργικές τεχνικές. Οι συχνότερα χρησιμοποιούμενες μέθοδοι αντιμετώπισης των αιμορροϊδων είναι η αιμορροϊδεκτομή κατά Milligan – Morgan και η τεχνική κατά Logo με χρήση συρραπτικού εργαλείου. Επίσης έχουν αναπτυχθεί και άλλες τεχνικές όπως η καθοδηγούμενη με υπερήχους απολίνωση των αιμορροϊδικών αρτηριών (THD).
Η επιλογή της κατάλληλης, για κάθε ασθενή, τεχνικής πρέπει να γίνεται από τον χειρουργό, προκειμένου να έχουμε μια σωστή και ολοκληρωμένη αντιμετώπιση της νόσου.

Ιατρικό Αθηνών

PERISTERI new

  • Default
  • Title
  • Date
  • Random