Τρίτη, 31 01 2023
Slide item 2
Slide item 3
Slide item 3


Καλώς Ήλθατε στην ιστοσελίδα του Χρίστου Κουνούδη


    

unnamedΗ ραγδαία προόδος της τεχνολογίας και η μεγάλη εξάπλωση του internet δίνουν σε όλους μας πλέον την δυνατότητα να ενημερωνόμαστε άμεσα για τις ιατρικές εξελίξεις αλλά και να αντλούμε κάθε είδους πληροφορίες που έχουν σχέση με την υγεία μας.

Σκοπός της ιστοσελίδας αυτής είναι η άμεση επικοινωνία με τους ασθενείς, τους συναδέλφους κάθε ειδικότητας όσο και με το ευρύ κοινό. Επίσης φιλοδοξεί να ενημερώσει αντικειμενικά κάθε ενδιαφερόμενο για τις χειρουργικές παθήσεις και την αντιμετώπιση τους, κλασσική ή μοντέρνα. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις σύγχρονες ιατρικές τεχνικές της ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής στις οποίες εμείς οι χειρουργοί του εικοστού πρώτου αιώνα έχουμε εκπαιδευτεί και εφαρμόζουμε.

Με την συνεχή ενημέρωση και εκπαίδευση στις νέες τεχνολογίες, με την εποικοδομητική συζήτηση και ανταλλαγή των επιστημονικών μας εμπειριών και κυρίως με σεβασμό και αφοσίωση προς τον άνθρωπο – ασθενή θέλω να συμβάλω και εγώ στην βελτίωση της ποιότητας της υγείας στην πατρίδα μας.

     
 

 .
 Επικοινωνία


 
 

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα παρακάτω τηλέφωνα και στο e-mail ή να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας και την ερώτηση σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας.

  phone 46 16      Σταθερό: 2106837052
  phone 4 16    Κινητό: 6977684747
  clinic 16 1    Κλινική: 2105799090,2105799000
      e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  Υποβολή φόρμας επικοινωνίας
 
   

 

 

Θυρεοειδεκτομή

Οι  πιο συχνές καταστάσεις για τις οποίες οι ενδοκρινολόγοι συνιστούν την χειρουργική θεραπεία των θυρεοειδικών παθήσεων είναι:

•    Σε ευμεγέθεις διάχυτες ή πολυοζώδεις βρογχοκήλες που δεν ανταποκρίνονται στα φάρμακα και πιέζουν ή ενοχλούν τον ασθενή.
•    Σε τοξικές καταστάσεις με υπερθυρεοειδισμό που υποτροπιάζει ή που δεν αντιμετωπίζεται με φαρμακευτική αγωγή.
•    Σε μεγάλους θυρεοειδικούς όζους που μπορεί να υποκρύπτουν κακοήθεια.

Λόγω της υψηλής συχνότητας εμφάνισης των βρογχοκηλών στη χώρα μας η αφαίρεση του θυρεοειδούς αδένα, η θυρεοειδεκτομή, είναι μια συνήθης επέμβαση για τα Ελληνικά δεδομένα.
Με μικρή εγκάρσια τομή στον τράχηλο παρασκευάζεται και αφαιρείται ο αδένας. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στη διαφύλαξη των παραθυρεοειδών αδένων και των κάτω ή παλίνδρομων λαρυγγικών νεύρων, προκειμένου να μειωθούν οι σημαντικές επιπλοκές των θυρεοειδεκτομών οι οποίες είναι: - η κάκωση των κάτω λαρυγγικών νεύρων που προκαλεί από βράγχος φωνής μέχρι αφωνία και έντονη δύσπνοια, και ανάγκη τραχειοστομίας σε περίπτωση αμφοτερόπλευρης κάκωσης τους. – η αφαίρεση όλων των παραθυρεοειδών αδένων η οποία προκαλεί υπασβεστιαιμία και ανάγκη για λήψη ασβεστίου και βιταμίνης D δια βίου.
Η πιθανότητα να συμβούν αυτές οι σοβαρές επιπλοκές είναι μικρή, αυξάνει σε περιπτώσεις καρκίνου και παραμένει σε χαμηλά επίπεδα εαν οι χειρουργοί είναι καλά εκπαιδευμένοι, είναι καλοί γνώστες της ανατομίας του τραχήλου και είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στο χειρουργείο.

Ιατρικό Αθηνών

PERISTERI new

  • Default
  • Title
  • Date
  • Random